Campus hub project

Overview of the redevelopment of the Kelburn campus hub.

Victoria University is being transformed with the creation of a vibrant, central heart for our Kelburn Campus.

The new three-level central Hub building opened for business in February 2013 and combines cafés, food outlets and shops, specially designed areas for socialising and informal learning spaces.

A grand reading room connected to the Library offers a peaceful sanctuary for students away from the hustle and bustle below, while outside the building, the new Tim Beaglehole Courtyard features seating, shade and shelter.

The Campus Hub project also includes an upgrade of the Library, and the now-completed refurbishment of the Student Union Building.

The Hub project incorporates smart design to minimise energy and water use, and we are using environmentally-friendly materials wherever we can. Building materials have been re-used and recycled throughout the project, including products like timber, metal and plastic.

The project is a partnership between the University and students which is ensuring that Victoria offers a world-class student experience. From 2010, the University has invested $67 million in the project in partnership with the Victoria University of Wellington Students’ Association Trust.

To see the progress so far and what’s happening now, take a look at the project timeline.

Campus Hub Exterior